Wat 12 mensen zeggen over Villa Bodelaeke
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Mooie locatie en heerlijk eten. Jammer dat er op dit moment weinig gasten waren, dus kom allen hier genieten van het lekkere eten!
Helaas te veel kleine dingetjes die de beleving verstoorden. Ondanks dat er nog veel tafels beschikbaar waren, werden de tweetjes heel dicht bij elkaar gezet. Ik rook helaas het muffe colbertje van de buurman. Ook zaten we vlakbij een groep van 6 vriendinnen die zo’n lol hadden (leuk hoor, maar zet die dan iets verd...
Lees hele reviewHelaas te veel kleine dingetjes die de beleving verstoorden. Ondanks dat er nog veel tafels beschikbaar waren, werden de tweetjes heel dicht bij elkaar gezet. Ik rook helaas het muffe colbertje van de buurman. Ook zaten we vlakbij een groep van 6 vriendinnen die zo’n lol hadden (leuk hoor, maar zet die dan iets verder weg van de rest, want dat kon je verwachten) dat we echt over tafel moesten buigen om elkaar te verstaan. De entourage an sich was wel mooi.
Het eten was oké. De bisque wel wat zout, het groentengarnituur bij de royale sukade wat karig, maar dat komt wellicht door de lage prijs ivm restaurantweek-menu. Er was goed rekening gehouden met het feit dat ik Koolhydraatarm eet. Helaas kreeg manlief óók geen aardappelgratin (de buren wel) en ook ongezoete room bij de gebakken ananas (vond ik heerlijk, maar hij krijgt dat niet weg) Bij de groep van 6 was iemand die vegetarisch at en eentje die geen uien at, dan krijgt de rest van de tafel wel ‘gewoon’ eten. Waarom mijn man dan niet? Omdat bij het broodje vooraf wel keurig gevraagd was of hij dat wél wilde, verwachtten we ook niet dat het hoofd- en nagerecht voor hem Koolhydraatarm geserveerd zou worden. Bij het hoofdgerecht dachten we nog dat er misschien nog iets aan garnituur bij zou komen dus niet direct aan de bel getrokken. Voor het dessert zei ik nogmaals dat ík dus geen ijs eet, daarmee implicerend dat er alleen voor mij een alternatief gemaakt hoefde te worden. Nogmaals: ik vond het wel heel fijn dat ze voor mij wel kha gemaakt hebben en ook snappen wat dat inhoudt (op de ananas na).
Samenvattend: prima restaurant om te dineren, maar ruimte voor verbetering en daarom de hoge score (nog) niet waardig.
I.h.k.v. De Restaurantweek met 3 pers hier gegeten, een had vegetarisch menu. Voorgerecht was een bisque met zeevruchten, die erg zout was en de daarin gelegen gamba was niet bepaald vers, zacht en onaangenaam ruikend bij kopgedeelte. Het vegetarische hoofdgerecht bestond uit een drabbige aubergine met een ijskoude ...
Lees hele reviewI.h.k.v. De Restaurantweek met 3 pers hier gegeten, een had vegetarisch menu. Voorgerecht was een bisque met zeevruchten, die erg zout was en de daarin gelegen gamba was niet bepaald vers, zacht en onaangenaam ruikend bij kopgedeelte. Het vegetarische hoofdgerecht bestond uit een drabbige aubergine met een ijskoude bol Burrata, waarvan de consistentie het meest aan spons deed denken, net als de smaak. Bij hoofdgerecht geserveerde frites waren lauwwarm, droog en melig en van een dof beige kleur. Niet versgebakken en vermoedelijk warm gehouden of opgewarmd in een oven. Het dessert spande welhaast de kroon qua tegenvallers en bestond uit een chemisch smakend bolletje pistache ijs gelegen op een brok chocolade-koeklaag met een weinig caramel ertussen. De bovenlaag bestond uit een minstens 2,5 cm dikke keiharde laag chocolade waartegen het dessertbestekje machteloos bleek. Al met al een teleurstellende ervaring en zeker niet voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Giethoorn e.o.
Over Villa Bodelaeke
Keuken: Frans
Aan de rand van het Overijsselse Giethoorn en het Beulakerwijde tref je Villa Bodelaeke. Het Beulakerwijde is het grootste meer van de Gieterse wateren en geeft vanuit het restaurant een prachtig uitzicht over het meer. De naam van het restaurant betekent letterlijk Huisje (bode) aan het water (Laeke). Juist het water vormt een inspiratiebron voor uitbaters Thijs en Stefan. Lokale producten voeren de hoofdmoot in de gehele villa. Wanneer lokale producten niet mogelijk zijn, doet chefkok Thijs het uiterste om biologische en/of duurzame ingrediënten te verkrijgen. Zo krijgen gasten van Villa Bodelaeke alleen het allerbeste van wat Giethoorn te bieden heeft!