Deal
Deal
Korting
Hoe werkt het?
Reserveer online je tafel via deze website.
Bij het online reserveren vul je je unieke Libelle Dinerbon vouchercode in.
Nadat je hebt gegeten vraag je de rekening en lever je vervolgens je Dinerbon in of toon deze digitaal op je smartphone. De Libelle Dinerbon t.w.v. € 20,00 wordt door het restaurant van je totaal rekening afgehaald.
Reserveren is heel eenvoudig en je hoeft pas in het restaurant te betalen.
Let op. Maximaal 1 Dinerbon per 2 personen. De menuprijs van € 72,50 is voor de eerste persoon. De tweede persoon betaalt € 92,50. Zie ook de voorwaarden.
BOEK NUBOEK NU- Deze deal is geldig t/m 31 december 2025
- Gratis annuleren tot 24 uur voor je reservering
- Geef je dieetwensen door op het reserveerformulier
Wat 1014 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Eigenlijk gewoon wat je mag verwachten van een restaurant met deze reputatie. Niet perfect, maar het komt héél dicht in de buurt.
5 gangen waarbij steeds de smaken varieerden en uitstekend combineerden. Een wijnarrangement dat hierbij prima aansloot. Vergeet de wijnkaart, met een arrangement van deze klasse krijg...
Lees hele reviewEigenlijk gewoon wat je mag verwachten van een restaurant met deze reputatie. Niet perfect, maar het komt héél dicht in de buurt.
5 gangen waarbij steeds de smaken varieerden en uitstekend combineerden. Een wijnarrangement dat hierbij prima aansloot. Vergeet de wijnkaart, met een arrangement van deze klasse krijgt ieder gerecht zijn juiste begeleiding.
Een rustige omgeving waarbij je niet gestoord wordt door de conversaties van de buren en waarbij de mededelingen van het personeel alleen de tafel bereiken waarvoor die is bedoeld. En dat is ook klasse.
fantastische avond gehad!
Wij waren hier afgelopen vrijdag in het kader van de restaurantweek. Na een negatieve ervaring eerder deze week bij een andere sterrenzaak hield ik stiekem een beetje mijn hart vast, maar gelukkig bleek dit totaal niet nodig. Wij arriveerden na wat zoeken en werden door 4 man/vrouw sterk verwelkomt aan de deur, hoe ...
Lees hele reviewWij waren hier afgelopen vrijdag in het kader van de restaurantweek. Na een negatieve ervaring eerder deze week bij een andere sterrenzaak hield ik stiekem een beetje mijn hart vast, maar gelukkig bleek dit totaal niet nodig. Wij arriveerden na wat zoeken en werden door 4 man/vrouw sterk verwelkomt aan de deur, hoe hartelijk kan je binnengehaald worden. We begonnen de avond met een aangename champagne rose als aperatief. Hierna gevolgd door een mooi menu die ons een goede indruk gaf van het kunnen van de keukenbrigade. Als eerste amuse een bordje gerookte zalm met een wasabikorstje en piccalilly met osseworst. Gevolgd door een tweede amuse van een ogenschijnlijk "simpel" eitje met truffel. Maar wat een mooie smaken, dit stemde ons vol verwachting voor wat komen ging. Ons eerste gerecht was coquille/tonijn; coquilles Saint Jaques, guinoa, gepelde tonijn, geweckte groenten, brunoise van Granny Smith appel (aangezien ik allergisch ben op mijn bordje vervangen door avocado) en viniagrette van ponzu. Wat een plaatje en wat een heerlijkheid om te eten. Tussengerecht idem dito; maar dan op de huid gebakken roodbaarsfilet met Noordzeekrab. Hoofdgerecht van gebraden Veluwse eendeborst, Fries suikerbrood met eendenlever, pastinaak en gevogelte morillesjus. Omdat ik principieel niet v.d. lever ben had ik in eerste instantie als vervanging wat kip (hoe fijn en cripsy kan je die bereiden). Maar na een goede uitleg van een v.d. dames v.d. bediening kreeg ik v.d. keuken alsnog de eendenlever als extra. Streling voor de tong moet ik zeggen. Vervolgens namen we voor de lekker, en we hoorden dat ze kazen van Kef uit A'dam hadden, het extra tussengerecht van kaas om te delen. Hier werd ook goed geluisterd naar onze voorkeur en erbij werd een fijne sherry geschonken. Bijna uitgesmikkeld kwam "onze" mede-linkshandige dame uit de bediening nog wat extra van mijn favoriete roodschimmelkaas langs brengen, hoe attent. En als dessert nog een Bombe van bloedsinaasappel, gezoete jasmijnrijst, tuille van amandelen en sorbet van boomtomaat. Dit mooie menu werd begeleid door een even mooi bijpassend wijnarrangement. Als afsluiting nog lekker nagetafeld met espresso en rookthee. De leuke attentie in de vorm van een blikje met friandises mocht mee naar huis. Leuk bedacht en door ons ook gedaan, want echt totaal voldaan na dit menu. Al met al een mooi begin van het weekend voor ons. En wij komen absoluut nog eens terug naar Loenen a/d Vecht. Lekker met wat vrienden op dat terras tafelen bijvoorbeeld.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.